PC-info

Trenger du hjelp for å kontrollere din datamaskin?

Her finner du lenker til web-sider med nyttig informasjon.


HTML-kurs på nett

w3schools.com

With HTML you can create your own Web site. This tutorial teaches you everything about HTML. HTML is easy to learn - You will enjoy it.

App til mobil

Programvare for å lage app.

Android SDK

The Android SDK provides the API libraries and developer tools necessary to build apps for Android.

Java SE Development Kit

The JDK is a development environment for building applications, applets, and components using the Java programming language.

Søppelprogrammer

Software removal tool

Google: bli kvitt uønskede verktøylinjer og annet skrot som klusser det til for Chrome.

Kilde: Din Side

Sjekk programvaren

Unchecky

Smart gratisprogram som kan spare deg for mye bry med installasjon av unødvendig programvare.

Kilde: Din Side

Raskere PC

Raskere PC

Rydder du ikke opp selv, vil PC-en på et par års tid bli merkbart tregere og kanskje også mer ustabil.
Her får du tips for å få fart i maskinen din igjen med noen enkle og trygge grep.

Bredbåndhastighet

Test om du får det du betaler for... Her er en liste over noen som tester din bredbåndhastighet

Telenor Hastighetstest

Speedtest

Nyttbredband

Nettfart.no

Teknofil.noTriks for raskere PC. Få fart i maskinen din igjen med enkle grep.

Stadig raskere prosessorer, harddisker og mer minne har gjort at ting går fortere og fortere. Det at timeglasset dukker opp på skjermen blir stadig mer fremmed og uvant. Den kjappe utviklingen gjør at en PC med noen år på baken gjerne oppleves som litt treg. Men dette er det mulig å gjøre noe med - ved å oppgradere deler av maskinvaren for eksempel. Men ikke bare maskinvaren er viktig. Det at Windows virket raskere og mer responsivt for noen år siden er nemlig ikke noe du bare innbiller deg. Etter hvert som datamaskinen brukes, filer skrives og slettes, programmer installeres og avinstalleres, setter dette sine spor i operativsystemet og filsystemet. Mye av dette renses opp automatisk, men ikke alt. Og rydder du da ikke opp selv, vil PC-en på et par års tid bli merkbart tregere og kanskje også mer ustabil. Her finner du tips/triks for raskere PC.


Widipedia skriver følgende om en datamaskin: En datamaskin er en samling av mekaniske og elektroniske komponenter som ved hjelp av dataprogrammer kan utføre arbeidsoppgaver på en effektiv måte. Fra begynnelsen var datamaskinen i hovedsak et hjelpemiddel for å utføre aritmetiske og matematiske beregninger, men i dag er den en del av vår livsstil og finnes i de fleste miljøer, for eksempel som PC-er, i mobiltelefoner, biler og minibanker, og i næringslivet.

Widipedia skriver følgende: Fotografi er en permanent gjengivelse av et bilde ved hjelp av lys, optikk og lysfølsomme komponenter som kan lagre bildeinformasjonen.